kastenwand en voordeurpui

Verbouwing van een boerderij naar een woonhuis van Rogier Kraaijeveld Architect, Dordrecht. In samenwerking met Rogier heb ik de detaillering uitgewerkt van de kastenwand en de voordeurpui. Het project is in uitvoering. Klik op de link om het project van Rogier Kraaijeveld te bekijken!

https://www.rogier-id.com/dubbeldam-kzw01.html

Bij elke verbouwing wordt het ontwerp tot in detail uitgewerkt zodat het gebouwde resultaat tot in de puntjes klopt. Als voorbeeld hieronder de voordeur opgenomen in een wand van verticale houten delen. Ook het interieur is van belang, in dit geval onder andere een kastenwand dat een belangrijk element is. In de schetsfase komt deze al aan bod en uiteindelijk wordt deze tot in detail uitgewerkt en gerealiseerd door de timmerman.

De nis waarin het kozijn met voordeur wordt geplaatst wordt bekleed met houten delen. Door het kozijnhout de breedte te geven van deze houten delen wordt het éen geheel.

Op de impressie van Rogier van de binnenruimte is de te plaatsen kast te zien rechts van de trap. De kast is in detail uitgewerkt en de onderste foto geeft de realisatie weer.